Mədə turşuluğu çox olduqda, mədədə iltihabda və həzm pozuntusunda yanğı, qıcqırma, qida qalıqlarının qida borusundan ağız boşluğuna kimi geri qayıtması halları çoxunuza tanışdır.
Bəs el arasında " izjoqa” deyilən mədə yanğısını tez söndürmək üçün hansı vasitələrdən, qidalardan əlüstü istifadə etmək olar.
Mədədə yanğını effektiv azaldan qidaların siyahısı:
1. Alma püresi
2. Mixək və ya mixəkli açıq çay
3. Banan
4. Limonlu su
5. Təbii bal
6. Bir tikə ət
7. Ananas
8. Günəbaxan tumu
9. Çərəz – badam, fındıq
10. Zəncəfil
Bütün bu məhsullar turşuluğu söndürür, turşuluğu həzmə yönəldir, qıcıqlanmanı aradan qaldırır, mədə divarımı qoruyur.
medicina.az