Qurudulmuş mandarin, qurudulmuş meyvə kimi yeyə və ya müxtəlif yeməklərə əlavə edə bilərsiniz ki, dadlı və sağlam bir müalicədir. Onlar tortlar, jellies bəzəyəcək və ya dekorativ element kimi istifadə edə bilərsiniz. Mandarinlərin necə qurudulacağını və onlardan bişirilə biləcəyinizi düşünək.
Qurudulmuş mandarin
Tərkibi:
mandarin — 5 ədəd.
Hazırlıq
Beləliklə, mənzərələr dairələrə kəsilmiş, bir çörək qapağına qoymuş və sobaya qoymuşdur. Meyvəni 140 dərəcə qızdırılan sobada təxminən 1 saat qurudun. Sonra biz parçaları daha əvəzlədik və bir saat daha quru edirik. Hazır mandarinlər tamamilə sərinləşir, bir konteynerə qoyulur, qapağı bağlayır və gizli yerə qoyur.
Qurudulmuş mandarinlərlə birlikdə şokoladların hazırlanması
Tərkibi:
kəsmik — 300 g;
qaranlıq süd şokolad — 100 g;
toz şəkər — 3 tbsp. qaşıqlar;
xama — 3 tbsp. qaşıqlar;
vanillin;
qurudulmuş mandarinlər — 50 qr;
qəlib şəkəri — bəzək üçün.
Hazırlıq
Kəskin pendir bir ələkdən silinir. Kiçik bir teurochke üzərində bir az şokolad buraxın və kələm kütləinə əlavə edin. Sonra toz şəkərini tökür, xama, vanilin dadına, şəkərə qoyuruq və hər şeyi hər şeyə qarışdırırıq. İndi kükürd kütləsi ilə əllərimizlə kiçik qranullar meydana gətiririk, hər bir qurudulmuş mandarin qabığına qoyub top atırıq. Böyük bir şkafda, qalan üç şokolad, şərab şirniyyatı Jack və şirin yulaflardaki çörək toplarımızı sildir. Bundan sonra, dondurucuda təxminən 30 dəqiqə şirniyyatları çıxarırıq və sonra masaya xidmət edirik.
Qurudulmuş meyvələr mandarindən şəkərləndi
Tərkibi:
mandarin — 1 kq;
şəkər — 1,2 kq;
süzülmüş su — 300 ml;
toz şəkər.
Hazırlıq
Tangerines yuyulur, təmizlənir, yarısı kəsilir və isti şəkər siropu ilə əvvəlcədən pişirilir. İndi qabları soba üzərinə meyvə qoyun
və zəif bir atəş 10-15 dəqiqə bişirin. Bundan sonra,atəşdən cəmi çıxartın, 10 saat sərinləyin və başqa bir 10-15 dəqiqə bişirin.
Bu proseduru bir neçə dəfə təkrarlayın və sonra təmiz bir qab üzərində quraşdırılmış süzgəcdən kənarlaşdırın. Bir süzgəcdə naringi var, şərbət yavaş-yavaş bir konteynerə axır. Mandarin meyvələri bir qabda bir qabda qoyulur və sobada 40 dərəcə bir temperaturda qurudulur. Sonra şəkər tozu ilə bolca çiləyin, fırında ikinci dəfə sarsın və qurudun. Bundan sonra, şəkərli meyvələri qutulara, mantara köçürür və onları quru və qaranlıq yerdə saxlayırıq.
Mənbə: az.everaoh.com