Ağ çay — çay kolunun tumurcuq və cavan yarpaqlarından əldə edilən və birbaşa günəş işığıyla qurudularaq qıcqırma prosesinə məruz qalmadan minimum oksidləşməylə əldə edilən bir çay növüdür.
Ağ çay qanda xolesterol və triqliseridlərin səviyyəsini salır, yağların parçalanmasını sürətləndirir, bədənin antioksidant səviyyəsini artırır, xərçəng hüceyrələrini məhvedici təsir göstərir, xüsusən, bağırsaq xərçənginə qarşı olduqca təsirlidir. Çaylar arasında ən yüksək antioksidant dəyərini ağ çay daşıyır. Ağ çay qanda xolesterolun səviyyəsini yaşıl çaya nisbətən daha tez salır.
Gündə 2 fincan içilən ağ çay sağlamlıq baxımından əhəmiyyətli bir yerə sahibdir və mütləq istehlak edilməsi lazım olan çaylar arasında birinci sırada durmalıdır.