Günəşdə qurudulmuş pomidor C vitamini baxımından gündəlik ehtiyacın 40%-ni təmin edir. 1 fincan günəşdə qurudulmuş pomidorda 8 qram karbonhidrat var.
A və C vitamini, kalium baxımından, C və K vitaminləri, A, B1 və B2 vitaminləri ilə zəngindir, həmçinin kalium, kalsium, dəmir, folat ehtiva edir və bir çox xərçəng növlərinə qarşı qoruyucudur.
Günəşdə qurudulmuş pomidor qida dəyərini qoruyur. Zeytun yağı ilə bişirildiyində qida dəyəri artır. Günəşdə qurudulmuş pomidor lif baxımından zəngindir.
Pomidoru necə qurutmaq olar?
Əvvəlcə qırmızı pomidorları yuyun. Nə çox qalın nə də çox nazik dilim kimi doğramayın, nazik olsa quruyanda itir, qalın olsa quruması çətin olur. İstədiyiniz formada dilimləyin və daş duzla duzlayın. Bir bezin üzərinə və ya taxtanın üzərinə sərin, günəşin çox düşdüyü yerə qoyub arada bir taxta qaşıqla qarışdırın.
Necə saxlamaq lazımdır?
Qablarda və qapalı soyuducuda saxlayın.