Havayı olduğu üçün, reklam olunmur və heç kim bilmir — Tərkibində isə süddən 25 dəfə çox kalsium, spanaqdan 15 dəfə çox dəmir var
- Şəkər xəstəliyinə faydası ağlasığmaz dərəcədədir.
- Tut yarpağı ən az tut meyvəsi qədər səhiyyə sahəsində mühüm faydaları mövcuddur. Tut yarpaqlarını qaynadılıb əldə edilən çay bir çox xəstəliyin müalicəsində istifadə edilir.
- Qızdırma əleyhinə təsiri var
- Tut yarpaqlarından hazırlanan çay temperaturu aşağı salır.
- Tut yarpağı çayı sidikqovucu təsiri sayəsində bədəndəki şişi (ödəm) azaldır.
- Tut yarpağının çayı qanda şəkər səviyyəsini tarazlaşdırmağa kömək edir.
- Tut yarpağı ürək xəstəliklərinin yaranmasının qarşısını alır. Bunun üçün tut yarpaqlarını, yemişan çiçəkləri ilə birlikdə qaynadıb suyunu içmək lazımdır.
- Boğaz ağrısı və bronxitin müalicəsi üçün səhər və axşam yeməyindən əvvəl ac qarına tut yarpağı içmək təklif edilir.
- Tut yarpağı qaraciyəri təmizləyir.
- Tut yarpağı uzun illərdir ki, ekzema xəstəliyinin müalicəsində istifadə olunur və effektli nəticələr əldə edilir.
- Tut yarpağı bədəndəki sərbəst radikalların inkişafına mane olur. Beləliklə də tərkibindəki antioksidantlar dərinin qocalma prosesini ləngidir.
- Tut yarpağı çayı ağrıkəsici təsirə malikdir.
Tut Yarpağı Çayı Necə Hazırlanır?
Ərzaqlar:
- 2 yemək qaşığı qurudulmuş tut yarpağı
- 1 litr su
Hazırlanması: 1 litr qaynamış n suyun içərisində 2 yemək qaşığı qurudulmuş tut yarpağı atın. Bu şəkildə təxminən 2 saat dəmə qoyulur.
Tədbiqi: Dəmləmə prosesi bitdikdən sonra çayınızı süzün və gün ərzində bu çayı fasilələrlə için. Xüsusilə yeməklərdən əvvəl içiləndə daha çox fayda verir.
Mənbə: azadqadin.az