Mixəyin kimyəvi tərkibi olduqca zəngindir. Onun tərkibində nadir faydalı birləşmələr var — flavonoidlər, qeksan, evgenol, timol və s.
Bu maddələr orqanizmə güclü antioksidant təsir edir, qocalmanı ləngidir, xroniki xəstəliklərin inkişafı riskini azaldır.
1. Qanda şəkərin səviyyəsini aşağı salır.
2. Xərçəng şişlərinin böyüməsini ləngidir.
3. Göbələk infeksiyaları ilə mübarizə edir.
4. Ağrıları, xüsusilə diş və baş ağrılarını azaldır.
5. Sakitləşdirir, stresin səviyyəsini azaldır.
6. Ağız boşluğunda yaşayan ziyanlı mikrobları öldürür, pis ağız qoxusunun qarşısını alır.
7. Sümüklərin mineral sıxlığını artırır.
Mütəxəssislər mixəyi çaya əlavə etməyi tövsiyə edirlər. Həmçinin mixəyi yeməklərə, şirniyyatlara, kompot və mürəbbələrə əlavə etmək olar.