Tərkibi vitamin və minerallarla zəngin olan heyva qədim zamanlardan bir çox xəstəliklərin müalicəsində istifadə olunub.
Bu meyvə nə qədər dadlıdırsa, bir o qədər də sağlamlıq üçün faydalıdır. Xalq təbabətində heyvanın gülündən və qabığından da geniş istifadə olunur.
Heyvanın faydaları haqqında yazını təqdim edirik.
— Heyva C vitamini ilə zəngin olduğundan orqanizmin immun sistemini gücləndirir.
— Bu meyvənin tərkibində dəmir çox olduğuna görə el arasında qanazlığı deyilən anemiya zamanı olduqca faydalıdır.
— Heyva mədə və bağırsaqları gücləndirir.
— Qaraciyərin fəaliyyətini normallaşdırır.
— Sinir sisteminə müsbət təsir göstərir.
— Heyva viruslara qarşı mübarizədə ən yaxşı vasitələrdən biridir.
— Orqanizmin toksinlərdən və zərərli maddələrdən təmizlənməsinə kömək edir.
— Bu meyvədən müntəzəm istifadə etməklə qanda “pis” xolesterinin miqdarını aşağı salmaq mümkündür.
— Heyva dərinin sağlam və gümrah qalması üçün də xeyirlidir.
— Sidikqovucu xassəyə malikdir.
— Ürək damar sistemi üçün ən faydalı müyvələrdən biridir.
— Yüksək qan təzyiqini aşağı salmaq üçün heyvadan istifadə əhəmiyyətlidir.
— İltihablar zamanı, xüsusilə tənəffüs sisteminin iltihabında heyvadan istifadə müsbət nəticə verir.
— Heyvanın şirəsindən kosmetik vasitə kimi istifadə etməklə üz dərisinin gözəl görünməsinə nail olmaq olar. Bu vasitə yağlı dərilər üçün daha effektlidir.
— Qəbzliyi olanlar heyvadan məhdudiyyətlə istifadə etməlidirlər.
Mənbə: Saglamolun.Az