Bu qidalar soyuqdəymə, qrip və uçuq kimi infeksiyaların səbəb olduğu sağlamlıq probemlərinə qarşı immuniteti gücləndirir.
Xolesterol səviyyəsi yüksək olduğundan çox yeyilməyənyumurta sarısı yüksək midqdarda protein tərkiblidir və immunitet sistemini gücləndirir. Tərkibindəki sink və selenium da immuniteti dəstəkləyir.
Hindistan qozu yağının tərkibindəki laurik asidin antimikrobial, antifungal, antibakterial və antioksidan xüsusiyyətləri var.
Laurik asid uçuq, qrip, soyuqdəymə, hətta HİV kimi virus və bakteriyalara qarşı təsirlidir. Tərəvəz bişirərkən yeməklərə azca əlavə edərək təsirini görərsiz.
Sarımsaq immunitet sistemini gücləndirən ən faydalı qidalardan biridir. C vitamini ilə qəbul edildiyində daha çox təsirli olur. Tərkibində ona qoxusunu bəxş edən alisin maddəsi bakteriya və viruslara qarşı təsirlidir. Həftədə 2-3 dəfə yeyildiyində sütun xərçəngindən qoruyur.
Göbələklərin tərkibində antiviral, antibakterial, antişiş xassəli betaqlekanlar immuniteti dəstəkləyir və infeksiyalara qarşı mübarizə aparır.