Çay — Təzə dəmlənmiş yaşıl, yaxud qara çay beyin üçün çox faydalıdır, çünki tərkibi katexinlərlə zəngindir. Yəqin, boşluq və yorğunluq, sanki düşünməyə belə tənbəllik etdiyiniz günlər olur. Bu, beyində katexin çatışmazlığı ilə əlaqədar ola bilər. Adıçəkilən maddələr ağlın iti və təzə qalması, onun normal işləməsinə kömək etmək baxımından əla vasitədir. Katexinlər beynin iş qabiliyyətini qorumaqla yanaşı, həm də əqli yorğunluqla mübarizə aparmasına imkan yaradır.
Yaşıl çayın daha güclü təsirə malik olduğu vurğulansa da qara çay səhərlər içmək üçün əla variantdır. Səhərlər çay için, bu, gün ərzində beyin fəaliyyətinin tənzimlənməsinə kömək edir.
Yumurta - Yaş artdıqca beyinin həcmi kiçilir. Bu, beyin atrofiyası adlanır. Bəzən bədəndə bəzi hissələrin kiçilməsini sakit qəbul edirik, amma beyin həcminin kiçilməsi ilə heç kim barışmaq istəmir. Bu, təbii proses olsa da onunla mübarizə aparmaq mümkündür. Yumurtanın tərkibi B12 vitamini, həmçinin lesitin ilə zəngindir. B12 vitamini beynin quruması əleyhinə yaxşı vasitədir. Çox yumurta zərər, orta miqdarda yeyildikdə isə əvəzolunmaz piy turşuları verir. Yumurtanın sarısında xolesterin çox olsa da xolin ilə zəngindir. Xolin yaddaşı möhkəmlətməyə kömək edir. Yadda saxlayın: yumurtadan çox yox, gündə 2-3 ədəd yemək beyinə müsbət təsir göstərə bilər.
Mənbə: anspress.com / Kəmalə Məmmədova
Həmçinin bax:
Dəniz ilbizi