Alimlər soyutma qidaları məsləhət görürlər.Türkiyə və bir sıra xarici ölkə alimləri 120 dərəcə istilik altında bişirilən və qızardılan qidalarda xərçəng şişinə yol aça bilən akrilamid maddəsinin formalaşdığını müəyyənləşdiriblər. Alimlər 120 dərəcədən az temperaturda bişirilən qidaların daha xeyirli olduğunu qeyd edirlər.Akrilamidin daha çox tərkibində nişasta olan çörək, kartof qızartması və digər qənnadı məmulatlarında daha çox olduğu bildirilir.Alimlər bu cür qidaları nisbətən aşağı temperaturda tədricən bişirməyi məsləhət görürlər.Alimlər suda pörtülmüş qidaların insan orqanizmi üçün daha xeyirli olduğunu bir daha vurğulayıblar.