Alimlər məhsulların və qidaların insanlarinsanların emosional və psixoloji vəziyyətlərinə necə təsir etdiyini öyrənmək üçün bir sıra eksperimentlər keçiriblər.
Araşdırmaları aparmaq üçün isə təxminən 15 minə yaxın könüllü qatılıb.Iştirakçılar 2 qrupa ayrılıblar.Bir qrupda olanlar tamamilə sağlam məhsullarla — təzə tərəvəz və meyvələrlə, qoz fındıqla, paxlalı məhsullarla qidalanıblar.Ikinci qrupda olan şəxslər isə şirniyyat və çoxlu miqdarda ət ilə qidalanıblar.
Nəticədə isə məlum olub ki, ət və şirniyyatdan çox istifade edən şəxslər digərləri ilə müqayisədə depressiya və stressli hallara daha çox meyilli olurlar. Hətta ikinci qrup şəxslər yedikləri qidalardan sonra depressiv hala düşdükləri üçün onlara müxtəlif antidepressantlar təyin ediblər.
Mənbə: aile.fenomen.az/