Yaxşı bişirilmiş mürəbbəni uzun müddət ərzində saxlamaq olar. Belə mürəbbə xarab olmur və öz xüsusiyyətlərini saxlayır.
Mürəbbənin hazır olub-olmadığını təyin etmək üçün bu kimi üsullardan istifadə etmək olar:
Soyuq nəlbəkinin üzərinə bir damcı mürəbbə tökün. Damcı yayılmırsa, mürəbbə hazırdır.
hazır mürəbbənin şirəsi şəffaf olur, meyvələr siropun içində üzür, siropun üzərinə çıxmır.
Hazır mürəbbənin şirəsi meyvənin rəngində olur.
Mürəbbəni kağız salfetin üzərinə damızdırın. Ləkənin ətrafında nəm ləkə əmələ gəlmirsə, mürəbbə hazırdır.
Nəlbəkiyə şəkər tozu səpin, üzərinə bir neçə damcı mürəbbə tökün. Mürəbbə şəkər tozuna hopulmursa, hazırdır. Mürəbbə hopulursa, bişirməni davam edin.
Mənbə: evdarliq.az