Közlənmiş badımcan konservi
Közlənmiş badımcan konservi
Lazım olan ərzaqlar:
3 kq badımcan,
1 stəkan sirkə,
Zeytun yağı,
2 baş sarımsaq,
Duz
Közlənmiş badımcan konservi hazırlanması :
- Badımcanları təmiz yuyub qurudun.
- Bir neçə yerindən bıçaqla dələrək ocaqda, yhaxud da atəş üzərində közləyin.
- İri olan badımcanları ikiyə bölərək iç hissələrinə zeytun yağı sürtərək kəsik hissəsini bir fırın sinisinə yığın.
- Qabıqlı hissəsi üstə qalacaqdır.
- Kəsdiyin iz badımcanları bir neçə yerindən deşin və közlənməyə qoyun.
- Közlənən badımcanları bir torbaya yığıb ağzını qapadın.
- Buğlanaraq torbanı tərlədən badımcanlar bir az soyuduqdan sonra qabıqlarını soyun.
- Bu metod badımcanların rahat soyulmasını təmin edəcəkdir.
- Əgər badımcanları soyuducuda saxlamaq istərsinizsə yeməklik ayıraraq torbalara yığın və soyuducuda donmağa qoyun.
- Çalışın torbaya hava keçməsin.
- Dərin bir qaba aldığınız badımcanlarınızın üzərinə bir stəkan zeytun yağı və arzuya görə bir stəkan sirkə əlavə edin.
- Arzu edənlər iri diş doğranmış sarımsaq da əlavə edə bilələr.
- Badımcanları çox əzmədən qarışdırın.
- Badımcanları bankalara yığın .
- Bankanın içərisində olan badımcanların arasındakı havanı yavaşcadan bir qaşıq yardımı ilə çıxardın.
- Bunu etməzsiniz konserviniz tez bir zamanda zay ola bilər.
- Bankaların boğumuna qədər doldurduğunuz badımcanların üzərini bir barmaq keçənə qədər zeytun yağı əlavə edin.
- Qapağını möhkəm bağlayın.
- Dərin bir qazanın içərisinə su tökün və alt hissəsinə bir bez qoyub, bankaları ora yerləşdirin.
- Bundan sonra bankaları qaynamağa qoyun.
- Kapakların tutması üçün ən az 15-20 dəqiqə qaynar suda qaynadın.
- Sonra bankaları çıxardaraq ağzını bağlayaraq tərs çevirin və soyuyana qədər gözləyin.
- Sərin və quru bir yerdə saxlayın.
Mənbə : 1001dad.com