Bir çoxlarının ağız dadına uyğun olmayan avokado meyvəsi yeməklərin yanında sous kimi təqdim edildikdə çox sevilir. Ancaq bu ləzzəti dadmaq üçün bahalı restorana getmək lazım deyil.
“Guacamole” sousunu evdə də hazırlaya bilərsiniz.
Tərkibi:
1 ədəd avokado
1/2 stəkan zeytun yağı
2 qaşıq qatıq
1-2 ədəd yaşıl soğanın yarpaq hissəsi
1 diş sarımsaq
Duz
Qara istiot
Hazırlanması:
Avokadonu ortadan bölüb, tumunu çıxarın. Qaşığın köməkliyi ilə avokadonu mətbəx robotuna tökün. Digər məhsulları da əlavə edib püre halına gətirin. Bu sousu salatlara əlavə etmək və ya makaronla ət yeməklərinin yanında süfrəyə vermək olar.
Ləman Sultan