Tərkibi:
5 ədəd heyva
1 stəkan yarım şəkər tozu
4 ədəd mixək
1 ədəd çubuq darçın
2 stəkan su
Hazırlanması:
Əvvəlcə heyvaları yuyun. Qabıqlarını soyub ortadan iki yerə bölün və dənələrini çıxarın. Ortasını oyun, amma atmayın. Bir ləyəndə heyvaların boyunu keçməyəcək qədər su tökün və 15-20 dəqiqə qaynadın.
Qaynatdığınız heyvaları dərin bir soba qabına yığıb, üzərinə şəkər tozu, darçın, mixək və suyu əlavə edib, əvvəlcədən isidilmiş 150 dərəcəlik sobada 25-30 dəqiqə bişirin. Yumşalan heyvaları sobadan çıxarıb, qaymaq və ya fındıqla servis edə bilərsiniz.