Tərkibi:
— Un — 250 qr
— Yumurta — 4 ədəd
— Şəkər tozu — 150 qr
— Portrağal — 1 ədəd
— Vanil — 1 bağlanma
— Qabartma tozu — 2 çay qaşığı
— Kərə yağı — 200 qr
Hazırlanması:
1. Bütün ingrediyentlər ev temperaturunda olmalıdır.
2. Kərə yağı şəkər tozu ilə mikserlə yaxşı qarışdırılır.
3. Yumurtaları bir-bir əlavə edirik və yaxşı qarışdırırıq.
4. Sürtgəcin köməyi ilə portağalın qabığını ehtiyatla soyuruq. Yalnız narıncı qabıq istifadə olunur, ağ qabıq acı dad verir.
5. Portağalın şirəsini sıxırıq.
6. Portağalın qabığını və şirəsini yağlı-yumurtalı kütləyə əlavə edirik və yaxşı qarışdırırıq.
7. Unu ayrı qabda ələyirik və qabartma tozu ilə qarışdırırıb əsas kütləyə əlavə edirik.
8. Xəmiri yaxşı qarışdırırıq və xüsusi kağız sərilmiş tavaya qoyuruq.
9. Piroqu 20-30 dəqiqə ərzində əvvəlcədən 180-190 C kimi qızdırılmış sobada bişirilir.
10. Soyuyandan sonra piroqu şəkər pudrası, şokolad, doğranmış qozla və s. ilə bəzəyirik.
Nuş olsun!