İtalyansayağı qəlyanaltı - Bruschetta

İtalyansayağı qəlyanaltı - Bruschetta

Tərkibi:
2-3 ədəd pomidor
1 ədəd soğan
təzə reyhan zövqə görə
qızardılmış badımcan
mozzarella pendiri
1 diş sarımsaq (keçirilmiş)
5-6 yemək qaşığı duru yağ və ya zeytun yağı
duz zövqə görə
hisə verilmiş qızıl balıq (balıq üçün təzə çüyüd)
italyan üsulu çörək

Hazırlanması:
Çörəyi orta qalınlıqda kəsirik. Sobada və ya tavada iki tərəfini də çox qızartmadan və qaraltmadan qızardırıq. Zeytun yağı və sarımsağı bir qabda qarışdırırıq. Bu qarışığı isti çörəklərin üstünə fırça ilə çəkirik. Pomidor, soğan və bir neçə reyhan yarpağını xırda xırda doğrayıb duz əlavə edib qarışdırırıq. Çörəyi bu qaşırıqla, qızıl balıqla və pomidor-mozzarella pendiri ilə servis edə bilərsiniz. Nuş olsun!
Top