Maki suşi

Maki suşi

Yapon mətbəxinin bütün dünyanı ovsunlayan yeməyi ənənəvi olaraq, üzüm sirkəsi, balıq, dəniz məhsulları, tərəvəz və digər yerli delikateslərlə tamlandırılmış düyüdən ibarət olur.

İnqrediyentlər:
  • 9 xörək qaşığı suşi düyüsü
  • 9 zolaq noru yosunu — 10x4 sm
  • 3 çay qaşığı qara kürü
  • 3 çay qaşığı qırmızı kürü
  • 3 çay qaşığı sarı kürü
  • 1 çay qaşığı vasabi — qıtığotu

Hazırlanması:
Düyü rollu hazırlayın və onu vasabi ilə yayın Hər bir suşi rollunu nori yosununa bükün, yosunun 1 santimetrini bükülməmiş saxlayın Rolla bir qədər kürü əlavə edin. 

Süfrəyə verilmə:
Suşini yaşıl yarpaq ilə bəzəyin və taxta qabda servis edin.
Top