Yapon mətbəxinin bütün dünyanı ovsunlayan yeməyi ənənəvi olaraq, üzüm sirkəsi, balıq, dəniz məhsulları, tərəvəz və digər yerli delikateslərlə tamlandırılmış düyüdən ibarət olur.
İnqrediyentlər:
- 9 xörək qaşığı suşi düyüsü
- 9 zolaq noru yosunu — 10x4 sm
- 3 çay qaşığı qara kürü
- 3 çay qaşığı qırmızı kürü
- 3 çay qaşığı sarı kürü
- 1 çay qaşığı vasabi — qıtığotu
Hazırlanması:
Düyü rollu hazırlayın və onu vasabi ilə yayın Hər bir suşi rollunu nori yosununa bükün, yosunun 1 santimetrini bükülməmiş saxlayın Rolla bir qədər kürü əlavə edin.
Süfrəyə verilmə:
Suşini yaşıl yarpaq ilə bəzəyin və taxta qabda servis edin.