Düzgün hazırlandığı zaman suşi düyüsü dənəli qalır və bişdikdən sonra azca yapışqan olur.
İnqrediyentlər:
2 ½ fincan su
2 ½ fincan düyü
Ədviyyat:
4 xörək qaşığı çox sərt olmayan üzüm sirkəsi
3 xörək qaşığı şəkər
2 ½ çay qaşığı duz
2 xörək qaşığı mirin (düyü şərabı)
Hazırlanması:
Düyünü yuyun, 30 dəqiqə isladın. Qaynatmaq üçün su gətirin, 1-2 dəqiqə qaynadın Düyünü əlavə edin və düyü suyu özünə çəkənə qədər, 15 dəqiqə az istilikdə bişirin. Ədviyyat əlavə edin və qarışdırın.
Süfrəyə verilmə:
Taxta qaşıq istifadə edin. Düyünü qazana qoyun, aşağıdan yuxarı qarışdırmaq üçün qazanı çevirin. Sonra ədviyyat əlavə edin, məsaməli olana qədər durmadan qarışdırın. Örtük altında soyumağa (otaq temperaturunda) qoyun.