İnqridientlər:
2 kq balqabaq (qabıqları soyulmuş, dilimlənmiş)
3 stəkan şəkər tozu
qoz ləpəsi
Hazırlanması:
Balqabaq dilimlərini bir qazana qoyun. Üzərinə şəkəri tökün və qazanın qapağını bağlayın. 1 gecə bu şəkildə gözlədin. Sabahısı gün az isdidə ara-ara nəzarət edərək öz suyu ilə bişirin. Aman diqqət edin dibi tutmasın.
Bişdikdən sonra, qazandakı balqabaq dilimlərini soba qabına yerləşdirin. Qalan şərbətini üzərinə tökün. Üzərini folya ilə örtün və bu şəkildə sobaya verin. Daha ləzzətli olması üçün, bir müddət də sobada bişirin.
Balqabaq soyuduqdan sonra üzərinə qoz səpin və servis edin. Nuş olsun!