Vineqret

Vineqret

İnqrediyentlər:
— kartof — 2 dənə
— çuğundur — 2 dənə
— kök — 2 dənə
— duza qoyulmuş kələm («molokan» kələmi) — 150 qr
— duza qoyulmuş xiyar — 3 dənə
— lobya — 1/2 stəkan
— qırmızı soğan — 1 dənə
— bitki yağı, duz, istiot (zövqə görə).
Hazırlama:
1. Kartof, kök, çuğundur bişirilir və soyulur. (Çuğundur ayrı bişirilir.)
2. Lobya axşamdan suda isladılır və yumşaq olana kimi bişirilir.
3. Kartof, kök, çuğundur kub şəklində doğranılır. Soğan və xiyar xırda doğranılır.
4. Duzlu kələm doğranılır.
5. Bütün ingrediyentlər qarışdırılır. Duz və istiot vurulur və yenə də yaxşı qarışdırılır.
6. Bitki yağı qabda bir qədər qızdırılır və salata əlavə olunur. Salat yenə də yaxşı qarışdırılır.
Top