İnqrediyentlər:
— kələm — 200 qr,
— təzə xiyar — 2 dənə,
— duzlu xiyar — 2 dənə
— qırmızı bibər — 2 dənə
— qırmızı soğan — 1 dənə,
— sarımsaq — 2 diş,
— duzlu göbələk («opyata» və ya «qruzdi», supermarketlərdə satılır) — 200 qr
— limon şirəsi — 2 xörək qaşığı,
— zeytun yağı,
— duz, istiot (zövqə görə),
— çəfəri, göy soğan.
Hazırlanma:
1. Tərəvəzlər yuyulur, təmizlənir, xırda saman çöpləri şəkildə doğranılır.
2. Soğan və sarımsaq xırda doğranılır və salata əlavə olunur.
3. Duz, istiot, limon şirəsi, xırda doğranmış cəfəri əlavə olunur və salat yaxşı qarışdırılır.
4. Zeytun yağı bir qədər qızdırılır və salata əlavə olunur. Salat yenə qarışdırılır.
Salat çox rəngarəngi və dadlı alınır.