Acı bibər sousu üçün ərzaqlar:
6 qırmızı biber
500 qr qırmızı acı bibər
1 su stəkanı su
2 çay qaşığı şəkər
1 yemək qaşığı alma sirkəsi
Yarım çay qaşığı dəniz duzu
Hazırlanması:
Bibərləri yuyub saplaqlarını kəsin. Qırmızı bibər toxumlarını çıxarın. İri parçalar halında doğrayın. Təmizlədiyiniz bibərləri qazana alın, 1 su stəkanı su əlavə edib qazanın qapağını bağlayın.
Yumşalan bibərləri, suyuyla birlikdə əl mikseriyle püre halına gətirin. Süzgəcdən keçirib şüşə bir qaba alın. Bu mərhələdə qabıqların və toxumların ayrıldığından əmin olun.
Püre halına gələn biberlerin içinə duz, şəkər və sirkəni əlavə edib yaxşıca qarışdırın. Hazırladığınız acı bibər sousunu qab ya da kiçik şüşədə soyuducuda saxlayın