Çuğundur vitamin baxımından olduqca zəngindir. Vitamin C, potasium, lif və nitrik asitlə zəngin olduğundan tez-tez yeyilməsi lazımdır. Xüsusən qaraciyərə çox faydalıdır, xolesterolu aşağı salır. Salatı isə çox daha ləzzətli olur.
Tərkibi:
5 ədəd orta boy çuğundur
2 qəhvə fincanı sirkə
1 çay qaşığı duz
5 diş sarımsaq
Hazırlanması:
Çuğundurları soyub kənara qoyun. Sirkə, şəkər tozu və duzu əlavə etdiyiniz bol suda yaxşıca qaynadın.
Sudan çıxarıb soyumadan dilimləyin. Soyuyunca suyundan bir miqdar götürün. 1 fincan sirkəyə 5 sarımsağı əzərək qarışdırın və salatı içinə əlavə edərək süfrəyə təqdim edin. Salatımız hazırdır.
Nuş olsun!