Süddən hazırlanmış çərəzlər yalnız uşaqlar üçün deyil, həm də böyüklər üçün də çox dadlı və faydalıdır. Sizə hər kəsin xoşuna gələ biləcək bir çərəz resepti təqdim edirik.
Südlü sufle – yüngül və olduqca zərif bir çərəzdir. Onda yalnız bir çatışmazlığı var ki, onu bişdikdən dərhal sonra süfrəyə vermək lazımdır.
4-5 porsiya üçün:
Otaq temperaturunda olan süd – 1 litr,
Yumurta – 10 ədəd,
Buğda unu – 125 q,
Kərə yağı – 50 q,
Şəkər tozu – 300 q + 4 x.q.,
Vanil.
Hazırlıq prosesi:
Unu odavamlı qabda 300 q. şəkər tozu ilə qarışdırın, üzərinə kərə yağı və 6 yumurta sarısını əlavə edin və orta oda qoyun. Qarışığı daim qarışdıraraq dərhal onun təkibinə incə axınla süd əlavə edin.
Sufle qaynadıqdan sonra, atəşi minimuma endirin və qarışdıraraq 10-15 dəqiqə ərzində bişirməni davam edin (qatılaşana qədər).
Sonra suflenin üzərinə vanil əlavə edin və daim qarışdıraraq soyudun ki, səthində qabıq yaranmasın. Kütlə soyuduqdan sonra üzərinə qalan 4 yumurta sarısını əlavə edin. Soyudulmuş 6 yumurta ağını bərk köpük halına qədər çalın, və üzərinə 2 x.q. şəkər tozu əlavə edin. Yumurta ağını əsas qarışığa əlavə edin və səliqə ilə qarışdırın.
Sufle üçün formaya kərə yağı çəkin, üzərinə bir az un və 1 x.q. şəkər səpin. “Xəmiri” ehtiyatla formaya qoyub 170-180 dərəcəyə qədər qızdırılmış sobada bişirin. Sufleni 20-25 dəqiqə həcmi artana qədər bişirin.
Sufleni sobadan çıxartdıqdan dərhal sonra yemək lazımdır. Çərəzi bişirdiyiniz qabda süfrəyə verin. Onun üzərinə 1 x.q. şəkər tozu səpin və istəkdən asılı olaraq dondurma ilə bəzəyin.