Tısbağa salatı

Tısbağa salatı

Tərkibi:
Yumurta- 4 ədəd
Toyuq əti(hisə verilmiş)- 150 qr
Soğan — 1 ədəd
Alma — 2 ədəd
Pendir — 100 qr
Qoz — 150 qr
Mayonez
Salat yarpaqları

Hazırlanması:
Böyük bir boşqabda əvvəlcə yuyulmuş salat yarpaqları qoyulur. Sonra yuxarıda yazdığımız tərəvəzlər qat-qat yığılır. 

1-ci qat — rəndələnmiş yumurta ağları, 2-ci qat — xırda doğranmış hisli toyuq əti, 3-cü qat – mayonez, 4-cü qat — halqa-halqa doğranmış soğan, 5-ci qat — rəndələnmiş turş alma, 6-cı qat – mayonez, 7-ci qat — rəndələnmiş pendir, 8-ci qat — xırdalanmış yumurta sarıları, 9-cu qat – mayonez, 10-cu qat — xırdalanmış qoz ləpəsi.

Bunlar bitdikdən sonra yumurtanın birindən tısbağa başı düzəldilir. Ayaqları yarım qoz ləpəsindən. Üzəri mayonezlə bəzədilir.
Ya da başqa üsulla üzəri qoz ləpələri ilə örtülərək bəzədilir.
Nuş olsun!
Top