Tərkibi:
• yarım paket makaron
• yarım çay stəkanı zeytun yağı
• 5-6 kornişon turşu
• 2-3 qabıqlı istiot
• yarım dəstə cəfəri
• 2 xiyar
• 2 yerkökü
• yarım su stəkanı yaşıl noxud konservi
• 3 su stəkanı qatıq
• istəyə əsasən 2 yemək qaşığı mayonez
Hazırlanma qaydası:
• 1-ci makaronları duzlu qaynaq suda qaynadıb süzün. Sonra soyuq sudan keçirin. soyuduqdan sonra üzərinə 1 stəkan zeytun yağı əlavə edib qarışdırın.
• 2-ci tərəvəzləri xırda-xırda doğrayın. Yer köklərini rəndənin incə tərəfi ilə rəndələyin. Hamısını makaronun üzərinə əlavə edin.
• 3-cü axırda qatıq və mayonezi əlavə edib qarışdırın.