Ərzaqlar:
Biskvit üçün:
4 ədəd yumurta
1 stəkan şəkər tozu
1 stəkan un
Korj üçün şirə:
130 qram şəkər tozu
120 ml su
1 x.q. konyak
Süfle üçün:
300 ml qaymaq (33%)
1,5 stəkan şəkər pudrası
20 qram jelatin
Şokolad şirəsi üçün:
2 x.q. xama
50 qram kərə yağı
3 x.q. şəkər tozu
2-3 x.q. kakao
Tortu bəzəmək üçün:
0,5 stəkan qoz ləpəsi
50 qram şokolad
Hazırlanma qaydası:
Biskviti hazırlayıb, sobada bişirin. Sonra biskvit korjunu forma qabından çıxarıb, 8-12 saat müddətində kənara qoyun. Sonra korju iki hissəyə bölüb, hər iki korjun üzərinə hazırladığınız şirəni çəkin.
Sufle hazırlamaq üçün:
1 stəkan südün içinə jelatini töküb, 1 saat ərzində köpənə qədər saxlayın. Sonra odun üstünə qoyub, jelatin tam həll olunana qədər bişirin. Çalışın qaynatmayasız.
Soyudulmuş qaymağı şəkər pudrası ilə yaxşıca çalıb, üstünə bişmiş jelatini əlavə edərək, qarışdırın.
Yumru forma qabına korjun birini yerləşdirib, üstündən sufleni tökün. Sonra suflenin üstündən ikinci korju qoyun. Tortu 2 saat müddətində soyuducuda saxlayın. Sufle donan kimi, tortu soyuducudan çıxarıb, üstünə hazırladığınız şokoladlı şirəni tökün.
Şokoladlı şirəni hazırlamaq üçün:
Qazanın içinə xama töküb, üstünə kərə yağı, şəkər tozu və kakao əlavə edib, vam odda şəkər tozu həll olunana qədər bişirin. Sonra bişmiş şokoladlı şirəni soyumaq üçün kənara qoyun. İstəsəniz, şokoladlı şirə əvəzinə qazanda şokoladı əridib, üstünə süd və bir parça kərə yağı əlavə edin.
Tortu bəzəmək üçün:
Qoz ləpəsini blenderdən keçirib, sürtkəcdən narınlaşdırılmış şokoladla qarışdırın.
Tortun üstünə və kənarlarına şokoladlı şirə çəkin. Sonra üstündən qoz ləpəsi ilə qarışdırılmış şokoladı səpin.
Tortu süfrəyə verərkən, üstünü qoz ləpəsi ilə bəzəyin. Nuş olsun!