Feyxoa mürəbbəsi çox ləzzətli olur. Ləzzətli mürəbbədən dadmaq istəyənlər mütləq hazırlasın! Çünki yeməklə doyulması mükün olmayan mürəbbədir. Mürəbbənin ətrinə isə söz ola bilməz.
Tərkibi:
Feyxoa — 1kq,
şəkər – 1,2kq.
Hazırlanması:
Eyni ölçülü feyxoa yuyulur, 3,5 dəq qaynar suda pörtülür, qabığı soyulur və üzərinə şəkər tozu əlavə edilib, 18-20 saat saxlanılır.
Sonra 100ml su əlavə edilib zəif odda arada 8 saat saxlamaq şərtilə 2-3 dəfəyə bişirilir. Feyxoadan qabıqlı mürəbbə bişirdikdə əvvəlcə onları 7-8 yerdən deşdəkləyib 8-10 dəq. qaynar suda pörtürlər. Üzərinə şərbət əlavə edilir və 2-3 dəfəyə bişirilir.