Tərkibi:
2 pomidor
0,5 banka qırmızı lobya konservi
1/3 banka qarğıdalı konservi
2 bolqar bibəri (fərqli rənglərdə)
1 baş soğan
0,5 ç.q. limon şirəsi
2 x.q. zeytun yağı
1 diş sarımsaq
cəfəri
şüyüd
reyhan
duz
Hazırlanması:
Pomidor və bolqar bibərini kubik doğrayın. Soğanı xırda doğrayın. Sarımsağı əzin. Əgər onun iyinin və dadının güclü olmasını istəmirsinizsə, o zaman nazik, lay-lay doğrayın. Göyərtini doğrayın. Konservləşdirilmiş tərəvəzin suyunu süzün.
Bütün ərzağı bir qabda qarışdırıb duzlayın. Limon şirəsi və bitki yağını qarışdırın. Salatı boqablara çəkin, üzərinə limonlu-yağlı sous gəzdirin.
Nuş olsun!