Tərkibi:
Toyuq əti (file)
Kök
Göyərti
Mayonez
Yumurta
Çuğundur
Salatın hazırlanması:
Dördbucaqlı qabda salatı qövs şəkilində qat – qat olaraq yığın
1-qat — xırda – xırda dördbucaqlı doğranmış şirin bibər
2-qat — bişmiş ,iri gözlü sürtgəcdən keçirilmiş kök
3-qat – dördkünc doğranmış toyuq əti( qaynadılib bişirilmiş)
4-qat – qaynadılmiış və sürtgəcdən keçirikmiş yumurta sarısı
5-qat – xırda – xırda doğranmış göyərti
6-qat – qaynadılıb bişirilmiş və sürtgəcdən keçirilmiş çuğundur
7-qat — dördkünc doğranmış toyuq əti( qaynadılib bişirilmiş)
Bütün qatların arasına mayonez sürtün.
Qeyd: Zövqə görə qatların yerini dəyişə və sürtgəcdən keçirilmiş yumurta ağı və ya pendir də növbəti qat kimi əlavə edə bilərsiniz.
Nuş olsun!