Tərkibi
Xəmir üçün:
-1 kq un;
-1 paket yaş maya;
-duz;
-1 desert qaşığı şəkər tozu;
-1/2 çay stəkanı maye yağ;
-ala bildiyi qədər ilıq su.
İçi üçün:
-1/2 kq dana qiyməsi;
-1/2 dəstə cəfəri;
-4 ədəd pomidor;
-7 ədəd soğan;
-1 yemək qaşığı qırmızı istiot;
-3 qaşıq maye yağ;
-3 qaşıq tomat pastası.
Hazırlanması:
Xəmirə lazım olan ərzaqları bir qaba töküb yoğurun. Yarım saat acımağa qoyun. Sonra içini hazırlayın. 1/2 kq qiyməni qovurun, iç üçün lazım olan digər ərzaqların hamısını mətbəx dəzgahından keçirin və qovrulan qiymə ilə birlikdə qarışdırın.
Xəmiri 24 parçaya bölüb, tək-tək açdıqdan sonra üzərinə iç üçün hazırladığınız qarışığı sürtün. Sonra kürədə bişirin.
Əgər istəsəniz, içərisinə doğranmış cəfəri də qoyub yeyə bilərsiniz. Ayran içməyi isə yaddan çıxarmayın. Nuş olsun!