“Delikates” salatı
Lazım olan ərzaqlar
Mal dili - 150 q
Hazırlanma qaydası Hazırladı: Abbas Xəlilov İnqrediyentlər Feta pendiri - 100 q Hazırlanma qaydası Kahı əllə qırıqlanır, pomidor dilimlənir. İnqrediyentlər Toyuq filesi - 200q 1. Toyuq əti, çörək, xiyar, pomidor, pörtlədilmiş yaşıl lobya doğranılır. İnqrediyentlər Konservləşdirilmiş ağ lobya - 200 q 1. Çerri pomidoru iki hissəyə bölünür, bibər kubvarı, göyərti xırda doğranılır. İnqrediyentlər Kartof - 2 ədəd Hazırlanma qaydası Kartof, yumurta suda bişirilir. Mənbə: "Bizim Mətbəx" jurnalı-"Fatiyev company"nin müəllif layihəsi
Təzə xiyar - 1 ədəd
Duzlu xiyar - 1 ədəd
Sarımsaq - 2 diş
Qaymaq - 20 q
Mayonez
Şüyüd - ½ dəstə
Duz, istiot
Mal dili bişirilir və samanvari doğranılır.
Duzlu və təzə xiyar samanvari, sarımsaq və şüyüd xırda doğranılır.
Ərzaqlara mayonez, qaymaq, duz və istiot əlavə edilib qarışdırılır.Yunan salatı
Kahı - 250 q
Xiyar - 2 ədəd
Qara zeytun - 30 q
Pomidor - 3 ədəd
Sous üçün:
Duru yağ - 100 q
Sirkə - 20 q
Limon suyu - 20 q
Duz, istiot
Feta pendiri kub formasında doğranılır, üstünə zeytun yağı və kəklikotu əlavə edilib astaca qarışdırılır.
Sousu hazırlamaq üçün duru yağ, sirkə, limon suyu, duz, istiot qarışdırılır. Bütün inqrediyentlər qarışdırılır (ən sonda feta pendiri əlavə edilir), sous salatın üzərinə tökülür."Diplomat" salatı
Təzə xiyar - 2 ədəd
Yaşıl lobya - 200 q
Pomidorun qalın hissəsi - 2 ədəd
Ağ çörək - 2 dilim
Cəfəri
Limon şirəsi - 2 ç.q.
Duru yağ
Duz, istiot
Hazırlanma qaydası
2. Tavaya duru yağ əlavə olunur, toyuq əti, daha sonra çörək qızardılır.
3. Ərzaqlara limon şirəsi, xırda doğranmış cəfəri, duz və istiot əlavə edilib qarışdırılır.Lobya salatı
Çerri pomidoru - 5 ədəd
Qırmızı bibər - 1 ədəd
Göyərti (keşniş, şüyüd)
Duru yağ
Duz, istiot
Hazırlanma qaydası
2. Doğranmış ərzaqların üzərinə lobya, duru yağ, duz və istiot əlavə edilib qarışdırılır.“Ekzotik” salat
Yumurta - 3 ədəd
Holland pendiri - 150 q
Mayonez - 150 q
Qoz ləpəsi - 150 q
Qara zeytun
Duz, istiot
100 q qoz ləpəsi, holland pendiri, yumurta və kartof ayrılıqda qablara sürtgəcdən keçirilir.
Salat boşqabının dibinə mayonez çəkilir və sürtgəcdən keçirilmiş kartof, yumurta, pendir, qoz ləpəsi aralarına duz, istiot, mayonez çəkilərək ananas şəklində düzülür.
Hazır salatın üzəri 50 q bütöv qoz ləpəsi ilə bəzədilir.