Yumşaq, sulu və şirin bir meyvə olan armud sarı və yaşıl rəngdədir. Lifli olduğundan həzmi asan olur.
Tərkibində A, B1, B2, B3, B6 və C vitaminləri olan armud minerallarla olduqca zəngin bir meyvədir.
Qanı təmizləyir.
Soyuqdəyməyə yaxşı təsir edir.
Əsəbləri sakitləşdirir.
Yüksək təzyiqi aşağı salır.
Böyrək daşları və qumunun tökülməsində faydalıdır.
Hamilələrin qusmalarının qarşısını alır.
Doyurucu təsiri olduğundan aclıq hissini öldürür.
Armud çəyirdəyi aç qarına yeyilərsə, bağırsaq qurdlarını tökər.
Armudun tərkibində olan hidroksisinnamik asit, mədə və ağciyər xərçənginin qarşısını almağa kömək edir.