Tərkibi:
Qatıq – 300 qr.
Qaragöz lobya – 200 qr.
Sarımsaq – 3-4 diş
Çuğundur yarpağı – 2-3 ədəd
Pərpətöyün – yarım dəstə
Keşniş- şüyüd – yarım dəstə
Su – 1 l.
Un – umac üçün
Hazırlanması:
Lobyanı iri qazanda bişənə kimi qaynadırıq. Bişən kimi üzərinə xırda doğranmış göyərtiləri, çuğundur yarpağını səpirik. Ayrı bir qabda undan umac hazırlayıb üstünə əlavə edirik və qarışdırırıq, oddan götürürük. Bir qədər soyuyandan sonra soyuducuya qoyulur. Bir neçə saatdan sonra soyuducudan çıxarılır, üzərinə sarımsaq-qatıq səpilir və qarışdırılır. Ayranlı aş çox duru olmamalıdır. Nuş olsun!