Nə zaman bişirməli və ya buğa verməli?

Nə zaman bişirməli və ya buğa verməli?

Buğa vermə və ənənəvi bişirmə prosesini necə etməli? Tərəvəzlərdən daha çox vitamin almaq istəyənlər üçün bələdçi!

Qaynatma üsulu 100 °C-də aparılır. Bunun üçün qidanı qaynayan suya atırıq. Buğa verilən qidalar su ilə təmasda olmamalıdır, ondan ən az 5-6 sm yuxarıda olmalıdır. Bütün proses 120 °C-də aparılır. Qaynatmadan fərqli olaraq, buğa verilərkən qidalara duz əlavə edilməməlidir, çünki çox duzlu ola bilər. Əvəzinə təzə və ya qurudulmuş ədviyyatlardan istifadə edə bilərik. Daha yaxşı dad üçün suya bir qədər təzə ədviyyat budaqcığı və ya kub formalı ata bilərik.

Buğa verilmiş və ya qaynadılmış tərəvəzlər salatlar, suplar və ya yeməklər üçün istifadə oluna bilər. Tərəvəzi qaynatdıqdan sonra, onun suyunu su və ya souslar üçün istifadə etmək olar. Bu suyu hazırlanmadan dərhal sonra istifadə etməyə məcbur deyilik. Onu qaba süzə bilər, soyuducuya qoyub sonra üçün saxlaya bilərik.



bonduelle.az
Top