1. Şirin qazlı içkilər
Fruktoza, saxaroza, aspartam qanı qatılaşdırır.
2. Qəhvə
Sidikqovucu olduğu üçün suyu orqanizmdən qovur və qan qatılaşır.
3. Tünd qara çay
Qanın tərkibinə müsbət təsir etmir, çay içənlər su qəbul etmir ki, bu da orqanizmdə maye qıtlığı yaradıb, qanın sürətini və miqdarını da azaldır.
4. Alkoqol içkilər
Onlar da sidikqovucudur. Orqanizm aktiv şəkildə maye itirir. Beynin susuzlaşmasına səbəb olur. Müntəzəm olaraq spirtli içki içənlərdə mineral defisiti olur ki, bu zaman qan qatılaşır və ürək-damar sistemi oksigen almır.
5. Bəzi bitkilərdən çaylar
Gicitkan, zveroboy, quşarmudu çayı, mors vitamin K ilə zəngin olduğundan qanı lap qatılaşdırır. Bu tromb əmələ gətirər. Ümumiyyətlə qanı qatı olanlar qan durulaşdırıcılar içməli və yemək, içməyini buna uyğun seçməlidir.